A hot dog, azaz főtt virsli egy hosszúkás buciba tömve ketchuppa, vagy mustárrall. Ez a klasszikus verzió, de egy hot dog ennél sokkal izgalmasabb és ínyencebb is lehet!
A hamburgerezők ma virágkorukat élik. Eltűntek a körútról, az Andrássí útról, a Ligetből az édes buciban, csalamádéval hamburgert kínáló bódék, helyettük tucat számra nyitnak a kézműves, és különlegesebbnél különlegesebb hamburgert kínáló helyek. De nem csak a hamburger az egyetlen amerikai utcai kaja, amit szinte bármivel felturbózhat az ember, hanem a New Yorkban elterjedt hot dog is lehet iszonyúan laktató és változatos.
Néhány helyen már próbákoznak megteremteni egy új hot dog kultúrát, a Töltő például teljesen új szintre emelte ezt a szendvics fajtát, de azért van még hova fejlődni. Míg el nem lepik a város a trendi “hotdogozók” (és, ha látok ilyet, itt és most jelzem, az ötlet az enyém! :)), otthon is lehet kísérletezni.
Fotó: www.hotdog.org
New York style
Ez az a hot dog, ami már túlmutat a kifli, virsli kombón, de mégis egyszerű, így ezt készítem otthon legtöbbször. Az édes, puha hot dog kiflit az Aldiban szoktam hozzá venni, 6 db van egy csomagban, aki 2 főnek egy étkezésre pont elég. Szintén az Aldiban szerzem be a sült hagymát is, ami elengedhetetlen kelléke ennek a verziónak. (Néha készítek otthon is sült hagymát úgy, hogy apróra vágom, egy zacskóban 1-2 kanál liszttel összeforgatom, majd forró olajban kisütöm. Egyszer érdemes kipróbálni, de jó, ha nem kéznél instant verzió.)
De nézzük a hot dogot: a bucit nyitsd szét, egyik felét kend meg mustárral, a másikat ketchuppal, tedd bele a főtt virslit, majd halmozz rá karikára vágott csemegeuborkát és sült hagymát.
Columbia style
A Dél-amerikai országban a hot dogot kockára vágott ananásszal és negyedelt főtt tojással bolondítják meg. A buciba nyomj mustárt, ketchupot, majonézt, tedd bele a főtt virslit, majd mehet rá az ananász és a tojás.
Ha szereted a húst, gyümölcsös ízekkel kombinálni, próbáld ki!